Junioři proti Olomouci celý zápas dotahovali, ale vyrovnat nedokázali

Juniorka se pokusila napravit dvě víkendové porážky, ale ani proti Olomouci nedosáhla na výhru. Kohouti si v prvním dějství vytvořili dvoubrankový náskok, který už dokázali po zbytek zápasu udržet. Mladí Berani se sice třikrát dostali na dostřel jednoho gólu, ale vytoužená vyrovnávací branka nakonec nepřišla. Naopak Olomouc si pak pojistila výhru gólem do prázdné brány.
15.kolo, út 29.10.2019, Zimní stadion Luďky Čajky
Zlín
Olomouc
3:5
(0:2, 3:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Kozubík (Luža, Pavlas), 36. Weintritt (Pavlas, Talafa), 40. Luža (Talafa, Pavlas) – 4. Tomajko (Pírek, Hlaváč), 17. Kalač (Ministr, Hlaváč), 30. Kalač (Rosecký, Ministr), 38. Vosátko (Krupa, Ministr), 60. Krupa (Vosátko). Rozhodčí: Maršálek – Komínek, Král. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 62. Střely na branku: 43:40. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4, 3:4, 3:5.

Hamrla – Janošek, Hamrlík, Talafa, Jaroněk, Bednařík, Riedl, Pavlas – Handl, Weintritt, Lekeš, Podešva, Kozubík, Luža, Hrazdira, Dobiáš, Fajkus, Baďura, Apolenář.

Hasala – Mader, Hlaváč, Vosátko, Hladiš, Rutar, Pírek – Kalač, Ruda, Krupa, Rosecký, Tomajko, Mácha, Horký, Štědrý, Tichý, Havel, Ministr, Tarnoczy.

Do utkání vstoupili lépe domácí hokejisté, kteří však paradoxně jako první inkasovali. Nahození Matěje Tomajka se totiž odrazilo od mantinelu a letělo směrem na bránu. Patrik Hamrla se rozjel proti puku a chtěl rychle rozehrát, ale kotouč mu přeskočil hůl, takže skončil nakonec v síti. V závěru první periody po nevyužité zlínské přesilovce pět na tři navíc Olomouc přidala další gól, a to když David Kaláč zakončil do míst, kam nemohl přesouvající zlínský gólman dosáhnout. Pro Berany to tak po první dvacetiminutovce vypadalo hodně špatně.

Hned na začátku druhé části se však Zlín prosadil a o drama bylo postaráno. Pěknou kombinaci zakončil David Kozubík, který se přesně trefil do odkryté brány. Mora se však rozhodně nehodlala smířit jen s jednobrankovým vedením a ještě před polovinou hrací doby opět vedla o dvě branky. Berani totiž pokazili rozehrávku, za vlastní brankou ztratili kotouč, čehož poté využil David Kaláč, který vsítil svůj druhý gól v zápase.

Zlín se stále nevzdával a o pět minut později to zase bylo jen o jeden gól. Brankář Olomouce Marek Hasala poprvé v zápase zachyboval, a to když slabou střelu vyrazil jen k Filipu Weintritt, který se okamžitě prosadil z dorážky. Divoká druhá třetina však stále nekončila, kohouti vzápětí vedli opět o dvě branky. Hosté předvedli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl David Vosátka, který uklidil puk do pravé šibenice. Pak už to vypadalo, že si Olomouc dvoubrankový náskok udrží, ale domácí se prosadili v poslední sekundě druhé části a rázem byli zpátky ve hře. Na 3:4 snižoval Dominik Luža, ke kterému se odrazila nepřesná střela Tadeáše Talafy od zadního mantinelu, takže rychle zakončil do odkryté klece. Domácí tak ztráceli jediný gól a závěrečná třetina slibovala pořádné drama.

Proti očekávání však poslední perioda přinesla jen jedinou branku, a to až v samotném závěru. Zlín se předtím marně pokoušel o vyrovnání, takže to nakonec to zkusil s šesti hráči bez brankáře, což Olomouc potrestala a gólem do prázdné si zajistila tři body. Poslední branku utkání si připsal Tomáš Krupa, který ze středního pásma mířil přesně do prázdné brány. Berani to museli skousnout čtvrtou porážku v řadě, naopak kohouti napravili předchozí prohru s Litvínovem.

Ohlasy trenérů

Antonín Stavjaňa (PSG Berani Zlín): Dnes jsme nasadili do zápasu třetího gólmana Patrika Hamrlu. Stejně jako Dominik Šarman a Michal Kořének chytal velmi dobře. Zápas nám nevyšel, protože jsme hodně chybovali v zakládání útočných akcí a soupeř dokázal využívat našich chyb a skórovat. V poslední třetině jsme hráli na tři kompletní pětky a bylo vidět, že i ve vysokém tempu jsou kluci schopni dodržovat pokyny, zjednodušit hru. Dlouho to vypadalo, že vyrovnání visí na vlásku.